May. 13, 2017

Rujul la control!

Hai să vorbim puțin despre oglinda retrovizoare și scopul acesteia.
Multe nu ar fi de spus pentru că toți cunoaștem faptul că aceasta se montează pe automobile și alte vehicule cu scopul unic de a ne ajuta să vedem în spate, pe lateral sau prin parbrizul din spate al autovehiculului din dotare.


Am spus "scop unic"? Uită de asta! Femeile i-au găsit ușor o altă întrebuințare: oglinda retrovizioare interioara este absolut perfectă pentru a ne reface machiajul. Și uite așa noi ,mademoiselle la volan, nu vrem să pierdem timpul la semafor. Când cu rimelul, când cu rujul,îndrăznind uneori chiar și cu fondul de ten. Asta îmi amintește de versurile băieților de la Noaptea Târziu : " Pe șosea tu ești teroare/ Și oglinda-n care te machiezi e retrovizoare".

Mai în glumă, mai în serios, unele dintre noi au reușit performanța de a se aranja cu o mână, iar cu cealaltă conduc bolidul plin cu farduri si "chestii feminine". Ar fi bine să nu intram în detalii pentru că și amenzile sunt pe măsura rezultatului machiajului perfect. Până una alta..nu ne rămâne decât să-i mulțumim inventatorului.

Apropo, prima meționare a folosirii unei oglinzi retrovizoare apare în cartea lui Dorothy Levitt din 1906 denumită strategic, aș spune eu, The Woman and the Car.

Îți las mai jos o piesă inspirațională...asta că tot îți povesteam ceva legat de Noaptea Târziu.

https://youtu.be/Foi0m8rwEjY

Piesa nu este reclamă, dar pentru " secțiunea publicitate" îti propun să arunci un ochi aici:

https://bucsoiu.com


P.s: Acest blog nu se citește la volan!

Sursa foto: pinterest

Ana-Maria Burtea