Mademoiselle la volan

Jan. 8, 2019

Nu am mai postat de ceva vreme pe blog pentru ca și eu am fost în vacanță, dar nu am stat degeaba, așa că ți-am pregătit un subiect pe care nu l-am mai dezbătut pana acum: CULOAREA!

Cand iti cumperi o masina noua, esti atent la parametrii tehnici, la motor, caroserie, confort, dar si la culoare. Un studiu al Şcolii de psihologie din cadrul Universităţii Carlos III din Madrid spune că nuanţa caroseriei maşinii dezvăluie de fapt personalitatea şoferului şi comportamentul acestuia la volan.Roşu este pentru joviali, galben este pentru imaturi şi negru este pentru stabili, conform interpretărilor date de specialişti pe baza alegerilor cromatice pe care le facem, scrie gandul.ro

Deși eu sunt mademoiselle la volan și probabil te-ai gândi că prefer roșul, sau în orice caz, nuanțele aprinse care se pot asorta ușor cu pantofii și poșeta, realiteta este alta. Întotdeauna am avut o slăbiciune pentru mașinile în culori închise. Negrul este nuanța mea preferată atunci când vine vorba de propriul bolid. Din punctul meu de vedere, o mașină neagră exprimă eleganță, rafinament și un pic de mister. Sigur, negrul vine si cu o serie de dezavantaje: orice zgarietură se vede imedit, iar pe timpul verii, mașina se încălzește mai repede decât cea albă.

Americanii de la Buzzfeed au realizat un experiment să vadă dacă acest lucru are sens. Astfel, aceștia au lăsat o zi întreagă în soare două mașini: una albă, cealaltă neagră.

După 24 de ore, timp în care au fost bătute de soare, temperatura din cele două mașini a fost măsurată cu o cameră de temperatură profesionistă. Surpriză. În mașina albă, temperatura era de 58 de grade Celsius, pe când în cea neagră ajunsese la 76 de grade Celsius. Astfel, mașina neagră era cu 18 grade mai caldă decât cea albă.

Cu toate acestea, negrul ramâne culoarea mea preferată pentru bolidul din parcare. A ta care este?

P.s: Acest blog nu se citește la volan!😉

 

Sursa foto: Pinterest

Ana-Maria Burtea

Dec. 7, 2018

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo - 680 cai putere;

Lamborghini Urus, SUV-ul de 650 cai putere;

Audi A 8, 250 cai putere;

 ...mașina lui nea Costică: un cal putere!!🤪

 

sursa foto: ziaruldearges.ro

Dec. 3, 2018

 

Hello December! You're the last one..so be THE BEST one!😙

sursa foto:pinterest

Nov. 25, 2018

 

Mulți dintre noi au început să se gândească cu nerăbdare la perioada sărbătorilor de iarnă. Da! Mai este foarte puțin timp până când toți copiii cumunți, dar si toate mademoisellelelavolan vor primi cadourile mult așteptate de la moșul cel bărbos.

Și pentru că magia sărbătorilor nu poate fi unică fără melodiile de Crăciun ( bine..și reclamele la Coca Cola, dar asta este altă discuție:))), îți las aici o listă cu câteva piese tocmai bune de ascultat la volan...desigur, în perioada sărbătorilor. Enjoy!

 

Train - Shake up Christmas

Anna Karwan - What the world needs now

Brenda Lee - Rockin' Around The Christmas Tree

Michael Buble- It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Horia Brenciu - Noapte De Craciun

Jorge, Anda Adam, Lora&Whats'UP - Mosu' e roman

Elena, Adi Cristescu si Uddi - Polul Nord

Bere Gratis si Elena - Iarna ne-a suprins indragostiti

Ester si Ana Baniciu - Cuminte de craciun

 

P.s: Acest blog nu se citeste la volan!😉

Ana-Maria Burtea
sura foto: pinterest

Nov. 16, 2018